Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tematika

 

Könyvelési alapismeretek

a kettős könyvelés alapjai

(tematika)

 

 

 1. lecke

 

Itt egy csomó papír, mihez kezdjek vele? A bizonylatok fajtái, felhasználásuk, előkészítésük a könyvelésre, irattározás. A kettős könyvvitel, mint rendszer. Analitikus és szintetikus nyilvántartások.

 

 1. lecke

 

Megalakultunk! Az előtársaság számvitele. Alapfogalmak. A főkönyvi számlák fogalma. A számlakeret fogalma. Az eszközök és források csoportosítása.

 

 1. lecke

 

Könyvelés eszköz-,forrás-, költség-és eredményszámlákon. Költségek és ráfordítások, a bevételek fogalma. Könyvelési utasítások. Napló és főkönyv.

 

 1. lecke

 

Anyagbeszerzés, reklamáció, az anyag vételárának kiegyenlítése, anyagfelhasználás, árubeszerzés, áfa, kötelezettségek a szállítókkal szemben, egyéb kötelezettségek

 

 1. lecke

 

Jövedelemelszámolás, pénzeszközök könyvvitele. Speciális fizetési módok, csekkek, hitelkártyák. Devizás tételek.

 

 1. lecke

 

A befektetett eszközök könyvvitele: tárgyi eszközök és amortizációjuk, immateriális javak, készletek, beruházások Befektetett pénzügyi eszközök könyvvitele. Értékpapírok. Tartós részesedések. Értékvesztés.

 

 1. lecke

 

A termelési és értékesítési folyamat elszámolása, áfa. követelések a vevőkkel szemben, egyéb követelések. Saját tőke és céltartalékok. Időbeli elhatárolások. Beruházások és finanszírozásuk

 

 1. lecke

 

Könyvelési hibák kiszűrése, egyeztetések. A főkönyvek zárása. Főkönyvi kivonat. Könyvviteli zárlat. Az eredménykimutatás. A leltár és a mérleg fogalma. Az egyszerűsített mérleg. A következő év megnyitása.

 

 

 1. lecke

Saját és idegenforrások, „alultőkésítés”.. Kamatszámítás. Pénzügyi mutatók. A költségek tervezése és ellenőrzése. Költséggazdálkodás és likviditás.

 

 1. lecke

 

Számviteli sajátosságok a kereskedelemben és az agráriumban.

 

 1. lecke

 

Hibáztunk! Az ellenőrzések és az önellenőrzések megállapításainak könyvelése, hatásuk a mérlegre és az eredménykimutatásra. Számlázás, a számlák helyesbítése.

 

 

 1. .lecke

 

A megszerzett ismeretek gyakorlati alkalmazása egy összefüggő példán keresztül bemutatva.

.

 

 
 

Webáruház belépés

Regisztráció Jelszókérés


Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>