Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi köze a jó könyvelőknek a „Titokhoz”?

 

Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, alig akad, aki nem olvasta, vagy legalábbis nem hallott Rhonda Byrne „A Titok” című könyvéről.

 

Az ebből megismerhető alapelv- vagy inkább világnézet - lényege az, hogy a világon mindent elérhetsz - gyógyíthatatlannak mondott betegségekből felépülhetsz, meggazdagodhatsz, megkaphatod álmaid munkáját -, ha erősen koncentrálsz erre, pozitívan gondolkodsz és elképzeled, hogy már meg is kaptad, amire vágysz. A hatalmas Univerzum leszállítja neked a megrendelést, mint egy lelkiismeretes csomagküldő szolgálat.

 

A kisvállalkozói marketing méltán elismert szaktekintélye – ha úgy tetszik, guruja – Wolf Gábor egy „szamizdatban” hívta fel a figyelmet e gondolkodásmód veszélyeire.

Elolvashatod itt.

(Ha ez nem működne, akkor írd be a böngésződbe: http://www.marketingcommando.hu/blog/WolfG.vs.ATitok.pdf )

 

Gábor - aki az én véleményem szerint az egyetlen hiteles kisvállalkozói marketing tanácsadó piciny hazánkban - ebben nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a „Titok” című könyvnek egyetlen titka van, amit érdemes kiismernünk. Ez nem a könyv témája, hanem a marketingje, azaz az a stratégia, ahogyan azt eladták, ahogyan ráleltek a megfelelő célpiacra.

 

Ez egy igen csak népes piac: a sikerre vágyó sikertelenek.

 

Abban mindenképpen egyetértek Gáborral, hogy pusztán az optimizmus tettek nélkül – azaz a sült galamb várása - veszélyesebb, mint a pesszimizmus, némi aktív cselekvéssel fűszerezve.

 

De nem azért írom ezt a cikket, most, hogy kivesézzem a szóban forgó szamizdatot.

Ellenben elgondolkodtam azon, hogy vajon mi tesz sikeressé egy vállalkozást.

 

Nyilván a minőségi termék, vagy szolgáltatás, a megfelelő marketing-stratégia, a megbízható alkalmazottak. Fontos a vállalkozás jogi környezetnének alapos ismerete is. Ehhez pedig kell egy jó könyvelő!

Milyen a jó - és ezért feltehetőleg sikeres – könyvelő?

 

  • Ügyfelei mind morális, mind anyagi értelemben megbecsülik a munkáját.

  • A hatósági ellenőrzéseken felkészülten és magabiztosan képviseli az ügyfelet, és az ellenőrzések megállapítások nélkül zárulnak.

  • Jogilag jól körülhatárolt szerződési feltételekkel dolgozik, azaz csak a saját munkája alapján terheli felelősség, az ügyfél esetleges hanyagsága miatt nem vonható felelősségre.

  • Korrekt, egymást támogató a munkakapcsolata a könyvvizsgálóval.

 

Miért érdekes számomra, hogy Te, mint könyvelő magadra ismersz-e mindezek olvastán?

 

Nos, tegyük egymást sikeressé!

 

Abban nem tudok segíteni, hogy minden „összejöjjön” a fenti négyből, de abban igen, hogy ha adóügyekben kétségeid támadnának, elbizonytalanodnál, jó lenne valakivel együtt gondolkodni, akkor erre - a könyvvizsgáló mellett – legyen lehetőséged!

Szóval, mit szólnál egy online adótanácsadóhoz?

És ahhoz mit szólnál, ha több szolgáltatás-csomag közül – igényeid és pénztárcád szerint- választhatnád ki a neked megfelelőt?

 

Ha érdekel az ezzel kapcsolatos kínálatom, akkor katt ide!

 

 
 

Webáruház belépés

Regisztráció Jelszókérés


Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>