Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktuális

Cikkek

EVA - kikerülhető a kapcsolt vállalkozások miatti dupla adó

Az Eva-törvény hatálya alá tartozó vállalkozásoknak komoly adóteher-növekedést okozhat, ha kapcsolt vállalkozásaikkal bonyolítanak le üzletet. Létezik azonban mód az adó kikerülésére. Az alábbiakban erről lesz szó.

 

 
2010.04.08 | Menüpont: Aktuális | Hozzászólások: 2

Nagyi és a befektetési jegy, avagy mit tanulhat a magyar vállalkozó Jockey Ewing-tól?

béren kívüli juttatások, cafeteria, munkaidőcsökkentés, válság

 
2009.01.02 | Menüpont: Aktuális

Adókommandó

Új adózási - és számviteli szakanyag-csomag kis- és középvállakozásoknak  - mezőgazdasági ágazatban is- , egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek.

Ha eddig azért nem mertél vállalkozni, mert elriasztott a Rád váró adminisztráció, a bonyolult adózási- és számviteli szabályok, az "Adókommandó-csomagot" Neked találták ki!

 
2008.11.30 | Menüpont: Aktuális

Mi lesz veled EVA?

Szakmai körökben terjedő hír szerint a kormány ismét emelni kívánja az egyszerűsített vállalkozói adó - népszerű nevén "EVA"-  mértékét, méghozzá 15 százalékponttal, azaz a jelenlegi  25%-ról 40%-ra. Ezzel párhuzamosan a vállalkozások költségelszámolásának lehetőségeit is megnyírbálja az adótörvények tervezett változása. Így  - például - a cégautóval kapcsolatos költségeket egyáltalán nem lehet majd elszámolni az adóalappal szemben. Ennek fényében érdemes a vállalkozásoknak "EVA-ügyben" is elgondolkodniuk... 

 
2008.09.02 | Menüpont: Aktuális

Újra kezdődik az iskola - és az iskolakezdési támogatás!

Az oktatási tárca közlése szerint a 2007-ben érvényes árakhoz képest, átlagosan 6,5%-kal emelték a tankönyvkiadók a tankönyvek árát. Így az iskolaköteles gyerekek szüleinek azok a forintok is sokat számítanak, amelyet a munkaadó iskolakezdési támogatásként - adómentesen - adhat.

 
2008.08.22 | Menüpont: Aktuális


 

Webáruház belépés

Regisztráció Jelszókérés


Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>